De omgeving

Hardinxveld-Giessendam is een traditioneel dorp waar mensen elkaar op straat nog gedag zeggen. In de historische dorpskern vindt u winkels en restaurantjes. En rijdt u met de auto of de trein het dorp uit, dan bent u binnen een kwartier in Rotterdam, Dordrecht of Gorinchem. Of staat u middenin de natuur!

In Hardinxveld-Giessendam is het rustig wonen. Vrijwel alles wat u in het dagelijks leven nodig hebt, vindt u op loop- of fietsafstand. Scholen, zorg- en sportvoorzieningen zitten in de buurt. En voor winkels en restaurantjes kunt u terecht in de historische dorpskern. Het is hier gezellig vertoeven rond het water van de Giessen.

De historische dorpskern van Hardinxveld-Giessendam | De Blauwe Zoom

En naar schitterende natuur hoeft u nooit lang te zoeken. U wandelt of fietst zo de open groene polder in met het kenmerkende slagenlandschap. Of u fietst langs het water van de Beneden Merwede, waar altijd iets te beleven is. En voor wie echt de natuur in wil, ligt het Nationaal Park De Biesbosch natuurlijk dichtbij!

 

Voor veel mensen is Hardinxveld-Giessendam een ideale woonplaats vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid. Binnen een kwartier bent u in Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. Ideaal!